За комплекса

Общинска почивна база „Урвич“ е открита на 1 септември 2007 г. на Урвишка поляна в близост до с. Боженица, община Ботевград.

Комплексът разполага с 18 самостоятелни двойни стаи и два апартамента със сервизни помещения и собствени балкони. На партерния етаж е разположена ресторантската част и кухнята към нея. Има обособено място за кафе. През топлите летни вечери гостите могат да използват просторната тераса пред ресторанта, да гледат сателитна телевизия. В градината сезонно функционира басейн с размери 16 на 6 метра със собствена пречиствателна инсталация.

За отмора на посетителите са предвидени спортна площадка и детски съоръжения за малките гости.

От базата се открива красива гледка към балкана, а чистият въздух и близостта на историческата Боженишка крепост правят мястото интересно за посещения.

Мястото, на което е построена общинската база стои достатъчно високо в историята. Тук е добре дошъл всеки, който иска да черпи спокойствие и енергия от корените на българщината.

Историческата крепост от времето на Втората българска държава с нейния коронован владетел Цар Иван Шишман, само на около 3 км. от село Боженица, е една твърдина на българския дух, до която всеки може да се изкачи по новоизградена пътека.

Поляната пред почивната база е обградена от вековни церове и между тях множество беседки за релакс.

Достъпа на домашни любимци е забранен на територията на хотелската част.

Категория две звезди